Beste
deal
zoeken
Zoek hier op toestel, provider of sim only
Search here:
smartphone abonnementenVeel tijd en geld besparen met vergelijken
smartphone abonnementenEenvoudig vanuit thuis vergelijken
smartphone abonnementenAl 7 jaar de grootste telefoon vergelijkingssite

Blog

Home > Nieuws  > Tegenvallende verkoop cijfers bij Apple
apple-iphone-blog

Apple die al jaren aan kop staat met hun smartphoneverkoop laat zijn aandeelhouders weten dat de verkoop van de iPhone aan het einde van 2018 tegenvalt. 

Apple die al tijden koploper is in het high-end segment en concurrenten  ver achter zich laat verzekerd de consument van een toestel van kwaliteit, hoge gebruikers gemak en een stijlvol design met de laatste nieuwe snufjes. Toch ziet het ernaar uit dat Apple vandaag de dag niet meer zo onaantastbaar is. In een open brief van Apple-CEO Tim Cook aan haar investeerders bevestigt de topman dat de techgigant mindere cijfers heeft behaald dan verwacht.

iPhone-verkoopcijfers vallen tegen

Voor het eerst geeft Apple toe dat de leveringen van het laatste kwartaal in 2018 tegenvielen. Dit belangrijke kwartaal waarin de decembermaand valt met veel feestdagen wordt normaal een flinke stijgende lijn in de verkopen verwacht. Echter dit resultaat viel dus voor de iPhone tegen. De fabrikant bevestigt deze geruchten, zodat aandeelhouders rekening kunnen houden met het feit dat de omzet relatief tegenvalt in vergelijking met de verwachte omzet die twee maanden geleden is gedeeld.ook zijn de verwachtingen voor het eerste kwartaal van 2019 eveneens bijgesteld: in plaats van de eerder voorspelde 93- en 89 milard dollar verwacht Apple een omzet van ‘slechts’ 84 miljard dollar in het eerste kwartaal van 2019.

Apple denkt dat de tegenvallende verkoop van de iPhone voor een deel te wijten is aan China. Er is in dit land momenteel een zwakke economische groei wat gevolgen heeft gehad en nog heeft op de levering van iPhones. De spanningen tussen China en de Verenigde staten wat een handelsoorlog heeft ontketend heeft de verkoop van de iPhones ook niet bevordert. Ook denkt Apple dat de goedkopere accuvervanging voor oudere iPhones een reden is voor de consumenten om langer te doen met hun huidige iphone.

 

Geen verrassing

Het komt zeker niet uit de lucht vallen dat de zaakjes er iets minder goed voor staan bij Apple dan het bedrijf gewend is. Zo was het oorspronkelijk de bedoeling om na de lancering van de iPhone XS en XS Max te stoppen met de productie van de iPhone X. Hier is Apple echter van teruggekomen; de X lijkt populairder dan verwacht, en factoren als de exorbitante vraagprijzen en minieme verbeteringen bij de nieuwe XS-lijn zullen zeker een rol hierin hebben gespeeld. 

No Comments

Post a Comment